Nieuws

Collectie toegevoegd aan het Register van Collecties van de EU: CIRM-Collection Française de Bactéries associées aux Plantes (CIRM-CFBP)

Gepubliceerd op
11 februari 2020

De CIRM-Collection Française de Bactéries associées aux Plantes (CIRM-CFBP) is door de Europese Commissie erkend en is nu opgenomen in het Register van Collecties van de EU.

De geregistreerde collectie van CIRM-CFBP bestaat uit plant-geassocieerde bacteriƫn, met name plantpathogenen, en is samen met het Leibniz-Institut DSMZ (Deutsche Sammlung von Mikroorganismen und Zellkulturen) onderdeel van het Register van Collecties van de EU.

Als gebruiker kan het verkrijgen van een genetische bron uit een geregistreerde collectie van de EU u helpen om uw administratieve lasten te beperken. Wanneer u genetisch materiaal heeft verkregen uit een van de geregistreerde collecties van de EU (Artikel 5 van Verordening (EU) Nr. 511/2014), dan wordt u verondersteld te hebben voldaan aan uw verplichtingen ten aanzien van passende zorgvuldigheid met betrekking tot het verzamelen van informatie.

Meer informatie over de geregistreerde collecties en het verkrijgen van hun genetische materiaal is te vinden op de website van de Europese Commissie onder Register of Collections.